Dyrk dine egne spiselige blomster
Sådan dyrker du selv dine spiselige blomster
Gå de fine restauranter i bedene og brug spiselige blomster og urter i madlavningen.Nogle af verdens allerfineste restauranter, for eksempel Noma i København, har fulgt den populære gastronomiske trend og bruger spiselige blomster og urter i deres retter for at skabe et mere æstetisk udtryk og for at sikre en forfriskende smagsoplevelse. Men det er nok de færreste, der tager blomsterne med helt ind på spisebordet og helt ned i maden. Det er ærgerligt, for blomster kan ikke bare være med til at løfte det visuelle udtryk i alt fra salater til kager. De kan også være endog meget smagsgivende og være med til at sikre retterne et ekstra krydderi.Men de pynter bestemt også på maden. Både på salaten og på desserten. Maden ser bare lidt mere indbydende og spændende ud med et strejf af spiselig blomst. Man kan flere steder købe færdige spiselige blomster, men det er væsentligere nemmere at gå ud i sin egen have og plukke sine egne spiselige blomster, efterhånden som man har brug for dem. Og så er der altså noget helt specielt ved at dyrke sine egne blomster og grøntsager i haven. Det er for de fleste en stor tilfredsstillelse at få glæde af noget, man selv har dyrket, og hvor man har fulgt med i, hvordan planten har vokset sig sund og smuk. Og som en ekstra sidegevinst er du ved selv at dyrke dine blomster, sikker på, at de ikke er blevet sprøjtet med gift.
Læs mere på www.haveglad.dk