Foccacia med rosmarin og havsalt

Af Lene Lund - 17/04/2020 19.01
Rosendahl Grand Cru Foccacia 2020

Den italienske madkultur og brødkultur har altid bejlet til det nordiske køkken. Ikke mindst foccacia brødet, der findes i en mængde varianter, men har enkelthed og smagfulde krydderurter som fællesnævner.

Rosendahls Grand Cru serie har bogstavelig talt valgt en firkantet fortolkning af bageklassikeren, der bliver ekstra dekorativ, når brødet serveres i et aflangt porcelænsfad og går direkte fra ovn til bord; gerne mens foccaciaen stadig er lun og flagesaltet syder på toppen.

Det skal du bruge

Dejen:

1000 gr. italiensk pizzamel

300 gr. hvedemel

2½ spsk. havsalt

50 gr. gær

1 ltr. vand (Ca. 37 grader varmt)

Topping:

1 dl. god ekstra jomfruolivenolie

3 store rosmarinstilke

2 spsk. havsalt

Sådan gør du::

Smuldre gæren ud i lunken vand. Rør rundt indtil gæren er helt opløst.

Tilsæt alle de øvrige ingredienser og ælt dejen – gerne i 20 min. ved laveste hastighed på røremaskinen. 

Jo længere man ælter, jo bedre og mere elastisk bliver brød.

Efter æltningen skal dejen hæve et lunt sted utildækket i ca. 30 min. Dejen skal blive i røreskålen.

Smør et fad med en smagsneutral olie og fordel forsigtigt foccacia dejen ud.

Lad dejen hvile i endnu 30 min. utildækket.

Fordel olivenolien ud over dejen og drys med havsalt og rosmarin. Lav dybe huller i dejen med fingrene.

Sæt en skål med ½-1 dl vand ind i bunden af den forvarmede ovn på 230 grader sammen med foccacia dejen. Foccacia brødet skal bages i ovnen i 30-35 min. eller indtil det er flot gyldent og sprødt. 

Lad brødet køle lidt af, hvorefter det er klar til servering. 

Brødet kan også sagtens fryses ned.

Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden