Længe leve olivenolien

Af Lene Lund - 04/07/2020 12.09

Olivenolie er efterhånden blevet fast inventar i de danske køkkener.

Også i mit, hvor det matcher den anti-inflammatoriske kost, som jeg tilstræber i det daglige.

Der findes mange forskellige udgaver af olivenolier og det kan være svært at blive klog på, hvilken man skal vælge.

Jeg har gennem Charflotte Ganzel, som er medstifter af www.olivenolie.shop stiftet bekendtskab med spanske olienolier-  og jeg må sige, det er et dejligt positivt bekendtskab.

Jeg har prøvet to udgaver - L’alqueria ekstra jomfruolivenolie – Alfarenca  og L’alqueria ekstra jomfruolivenolie – Blanqueta.

Begge er økologiske og super lækre til madlavning, og ikke mindst som selvstændig dressing på salater eller som dyppelse til et stykke lækkert brød.

Olivenolie.shop har fået eneforhandling på disse skønne ekstra jomfruolivenolier.

Den første er fra oliven høstet få kilometer fra Middelhavet, nærmere bestemt i hjertet af Serra Marila i Alicante Bjergene i Spanien.

Denne skønne og velsmagende ekstra jomfruoliven-olie er af høj økologisk kvalitet, og er blevet kåret med adskillige priser.

Smagsnoterne er mandel, banan, grøn tomat og olien har et højt indhold af antioxidanter, polyphenoler og sunde fedtsyrer, som er meget gavnlige for især vores inde organer.

Den anden, L’alqueria ekstra jomfru olivenolie – Blanqueta  er også er økologisk og ligeledes meget velegnet til madlavning, som selvstændig dressing på salater eller som dyppelse til et stykke brød.

Smagsnoterne her er grøn mandel, artiskok og valnød. 

Denne oliven høstes få kilometer fra Middelhavet, nærmere bestemt i hjertet af Serra Marila i Alicante Bjergene i Spanien.

En skøn og velsmagende ekstra jomfruolivenolie af høj økologisk kvalitet, og som er blevet kåret med et hav af priser og med smagsnoter af grøn mandel, artiskok og valnød.

Begge er ekstra jomfruolier med  et meget højt indhold af antioxidanter, polyphenoler og sunde fedtsyrer, som er meget gavnlige for især vores indre organer.

Ekstra jomfru olivenolierne  har begge et højt indhold af antioxidanter, polyphenoler og sunde fedtsyrer, som er meget gavnlige ikke mindst for vores inde organer. Og så er smagen blid med det rette bid og bitterhed, som en god olivenolie skal have.

 Olierne har en smuk farve og en helt fantastisk blid smag med rette bid og bitterhed, som en god olivenolie netop skal have.

 Pris pr. stk. 145 kroner.

 

 

FAKTA OM OLIVENOLIE

 Ekstra jomfru olivenolie kendetegner et produkt, fremstillet ved presning af sunde oliven, plukket direkte fra træet.

Opbevares bedst mørkt og kælderkoldt.

Olivenolie er sundt fedt og tilsyneladende en af de væsentligt grunde til Middelhavsmadens store sundhedsgavnlige og sygdomsforebyggende effekt.

Det tilrådes at indtage en til to spiseskefulde olivenolie hver dag. Enten i dressinger,  pesto, over grøntsagerne eller i en god hummus.

Du kan læse meget mere om både olierne og øvrige spanske lækkerier på www.olivenolie.shop

 

 

 

 

 

 

 

 

Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden